Autisme begrijpen: boeken voor opvoeders

Als ouder of opvoeder van een kind met autisme sta je soms voor flinke uitdagingen. Het leren je kind te begrijpen kan voelen als het leren van een compleet nieuwe taal. In dit artikel gaan we het hebben over een aantal boeken die je kunnen helpen om kennis op te doen over autisme. Wij hebben deze boeken gekozen om je te informeren, maar ook om je te inspireren en te ondersteunen.

Wat is autisme?

Autisme is een spectrumstoornis die is gekenmerkt door moeite in de communicatie en sociale contact, evenals beperkte interesses en zich herhalend gedrag. Autisme is een gedragsdiagnose die een kind krijgt na diagnostisch onderzoek en daarbij aan bepaalde kenmerken voldoet. Welke kenmerken dit zijn lees je in mijn artikel: Wat is autisme bij kinderen: Oorzaken, kenmerken en behandeling

Boeken over autisme bij kinderen

Als je je verdiept in de wereld van autisme, zul je merken dat er veel boeken beschikbaar is. Maar geen paniek, wij helpen je graag het juiste boek te vinden voor jouw kindje. Hier is een handige lijst met boeken, netjes onderverdeeld in categorieën zoals informatieve boeken en persoonlijke verhalen, zodat je precies kunt vinden wat bij jouw behoeften past.

Informatie

Er zijn veel boeken met informatie over Autisme beschikbaar. De boeken geven vaak een mooi inzicht in hoe het brein van iemand met autisme werkt en hoe je iemand met autisme kan begrijpen en ondersteunen. Wij hebben een aantal boeken

Persoonlijke verhalen

De boeken hieronder zijn misschien niet de typische opvoedboeken, maar geven een inkijkje in het leven van iemand met autisme. Door boeken te lezen over iemand met autisme krijg je een duidelijk beeld van ‘hoe’ iemand met autisme denkt, wat mooie inzichten kan geven.

Hoe kies je het beste boek voor jou?

Met zoveel beschikbare boeken kan het lastig zijn om te bepalen welk boek het beste bij jou past. Hier zijn 3 tips om je te helpen bij het maken van een goede keuze bij het kiezen van een boek:

Tip 1: Lees recensies en aanbevelingen: Recensies van andere ouders en professionals kunnen je een goed beeld geven van de inhoud en bruikbaarheid van een boek. Kijk naar beoordelingen op websites zoals Bol.com, en let op boeken die vaak worden aanbevolen door experts op het gebied van autisme.

Tip 2: Overweeg de auteur: Boeken geschreven door experts, zoals kinderpsychologen, therapeuten, of mensen met persoonlijke ervaring met autisme, kunnen goede inzichten en betrouwbare informatie bieden. Let hierbij op de achtergrond van de auteur om er zeker van te zijn dat je een boek kiest dat gebaseerd is op goede kennis en ervaring.

Tip 3: Kijk naar de inhoudsopgave: De inhoudsopgave kan je een goed idee geven van de onderwerpen waar het boek over gaat. Controleer of de hoofdstukken aansluiten bij de specifieke vragen en zorgen die je hebt.

Deel je ervaring!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven